EN - Norm Fasteners olarak tüm iş ortaklarımıza, küresel gelişmeleri takip ederek, Ar-Ge ve mühendislik çözümleri sunmaktayız. Ortak tasarımcı kimliğimiz, bünyemizde bulundurduğumuz uygulama merkezimiz ve test laboratuvarımız, paydaşlarımız ile paylaştığımız her yıl yayınlanan makale kitapçıklarımız ve patentli ürünlerimiz ile sektöre katkı sağlamaktayız. İngiltere’de ve Çin’de bulunan yerleşik mühendislerimiz sayesinde müşterilerimize yerinde çözüm üretmekteyiz.
Norm Fasteners Ar-Ge merkezimiz ve güçlü Ar-Ge altyapımız ile geleceğin teknolojilerini, üretimin merkezine taşımakta ve sektöre ilham vermekteyiz.
Ar-Ge merkezimizin her biri alanında uzman çalışanları ile müşterilerin yeni ürün taleplerine ve karşılaştıkları problemlere inovatif çözümler geliştiriyor ve bu kapsamda, çevre dostu elektrikli araçlarda kullanılmak üzere, ağırlığı azaltılmış bağlantı elemanları tasarlıyoruz.
Dünyada bağlantı elemanları sektöründe yükselen bir trend olan ultra yüksek dayanımlı inovatif bağlantı elemanlarının tasarlanması ve üretilmesine yönelik projeler gerçekleştiriyor, iş ortaklarımızın korozyon direnci yüksek ve hafif bağlantı elemanı taleplerini karşılamak üzere paslanmaz çelik, alüminyum gibi farklı malzemelerden bağlantı elemanları geliştiriyoruz.
Ar-Ge ekibimizin güçlü alt yapısı ve bilgi birikimi ile geliştirdiği ürünlerin titreşim, yorulma ve montaj testlerini yüksek teknolojik cihazlar ile donatılan test laboratuvarımızda gerçekleştiriyoruz.
Sektörün ve müşterilerin ihtiyaçlarına çözüm bulmak amacıyla geliştirdiğimiz ürünlerimizin ulusal ve uluslararası patent başvurularını gerçekleştirerek sektöre yön veren ve farklı buluşların gerçekleştirilmesine ilham olabilecek çözümlerimizi paylaşmaktan gurur duyuyoruz.
Güvenilir, yüksek kaliteli ürünlerimizle ve endüstri 4.0 kapsamında gerçekleştirilen dijital dönüşüm projelerimizle desteklenen, sürdürülebilir ve çevre dostu üretim yöntemlerimizle, müşterilerimiz için güvenilir bir çözüm ortağı oluyoruz.
İş ortaklarımızın özel ihtiyaçlarına ve inovatif çözümlere odaklanmış, alanında uzman 40’ı aşkın mühendislik personelimiz ile yeni ürün devreye alma, ürün FMEA, APQP ve mühendislik değişikliği gibi tüm mühendislik süreçlerini SAP ERP -PLM yazılımına entegre olarak yürütmekteyiz.
Ürün ve ürün üretim tasarımı süreçlerinde uzmanlaşmış, yurt içi ve yurt dışında bulunan yerleşik mühendislerimiz ve Ar-Ge departmanlarımızla entegre çalışarak, güçlü mühendislik birikimimizle müşterilerimize sunduğumuz çözüm ortaklıklarını, her geçen gün artırmayı stratejik hedeflerimizin odağına almaktayız.
Norm Fasteners Ar-Ge Merkezi olarak, kurulduğumuz tarihten itibaren yürüttüğümüz projelerimizde gerçekleştirdiğimiz özgün çalışmalarımızın yer aldığı makale ve bildirilerin, ulusal ve uluslararası tanınmış, saygın konferans, kongre, sempozyum ve dergiler tarafından kabul edilip yayınlanması ile sektöre ve teknolojik gelişmelere katkıda bulunmaktan memnuniyet ve gurur duyuyoruz.
2015 yılından itibaren, her yılın sonunda, o yıl içinde yayınlanan makale ve bildirilerimizi, kitapçık haline getirerek yıl boyunca iş birliği içinde birlikte yol aldığımız, sektörde emin adımlarla daha da güçlenerek ilerlememize katkıda bulunan, yurt içindeki ve yurt dışındaki paydaşlarımızla paylaşıyoruz. Böylece paydaşlarımızın, Ar-Ge Merkezimizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve odaklandığımız teknik alanlar hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayarak iş birliklerimizi daha geniş bir kapsamda ve çok yönlü olarak sürdürmeyi hedefliyoruz.
Makale Kitapçıklarımız
2022 yılı Ar-Ge Merkezi Makale Kitapçığı
2021 yılı Ar-Ge Merkezi Makale Kitapçığı
2020 yılı Ar-Ge Merkezi Makale Kitapçığı
2019 yılı Ar-Ge Merkezi Makale Kitapçığı
2018 yılı Ar-Ge Merkezi Makale Kitapçığı
2017 yılı Ar-Ge Merkezi Makale Kitapçığı
2016 yılı Ar-Ge Merkezi Makale Kitapçığı
2015 yılı Ar-Ge Merkezi Makale Kitapçığı
Norm Fasteners olarak yerleşik mühendislik hizmetimiz ile müşterilerimize bağlantı elemanları konusunda yerinde çözümler üreterek onların projelerinde iş ortağı oluyoruz. Know-how’ımız, deneyimli kadromuz ve güçlü mühendislik altyapımız ile karmaşık ihtiyaçları en efektif şekilde çözüme ulaştırıyoruz. Yerleşik mühendislerimiz ile projenin başlangıcından itibaren proje lokasyonunda bulunarak, proje süresince yerinde destek sağlıyoruz.
İrtibat kişisi olarak projelerde ihtiyaç duyulan bağlantı elemanı ihtiyaçlarını, Norm Mühendislik ve FSP ekibi ile değerlendirerek tasarım, maliyet, montaj kolaylığı ve tekrar kullanılabilirlik konularında optimum ürünün kullanılmasını sağlıyoruz.
Proje devreye almada ve yürüyen imalatta, eksik bağlantı elemanı olması durumunda, en uygun alternatif ürünleri öneriyor ve tedariğini sağlıyoruz.
Bağlantı elemanları konusunda yeni ürün, teknoloji ve yeni uygulamaları, müşteri ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak sunuyoruz.
Bağlantı elemanlarının uygulamalarında çıkabilecek problemler için FMEA çalışmalarını yürütüyoruz.
Çıkan sorunlar için analizler yaparak olası çözümleri ile birlikte müşterilerimize sunuyoruz.
Araç sistemlerinde kullanılan bağlantı elemanları konusunda diğer OEMler ile karşılaştırma (benchmark) çalışmaları düzenliyoruz.
TVM, toplam değer yönetimi ve maliyet azaltma çalışmaları yapıyoruz.
Yürüttüğümüz ağırlık azaltma çalışmaları ile araç enerji harcamalarını ve doğaya verilen zararı azaltıyoruz.
Olası kompleksite azaltılması ve ortaklaştırmalarının yapılması için araç BOM takibini yapıyoruz.
Devre dışı olacak bağlantı elemanlarının optimum stok takibi için çalışmalar yapıyor ve böylelikle hurda maliyetlerini düşürüyoruz.
Müşterilerimizin olabilecek üretim kayıplarını engelliyor, maliyetlerin düşürülmesine katkı sağlıyor, hat duruşları gibi pazara araç verememe noktalarında iyileştirme sağlıyoruz.
Altı köşe kafa formuna sahip işlevselliğinden ödün vermeyen hafifletilmiş tasarımı ile HexLight Versiyon 1, mekanik dayanımından ödün vermeden tasarlanan kafa yapısına sahip HexLight Versiyon 2 ve çokgen kafa yapısına sahip, kafa ve flanş kısmının özel olarak tasarlandığı HexLight Versiyon 3 ile çevreci yeni nesil HexLight Ailemiz standart lokma ve bitlerle montajlanabilmektedir.
NormSelf uçtaki kavrama ve ağızlama bölgesinin özel tasarımı sayesinde montaj yapan kişinin yeteneğinden ya da montajda kullanılan otomasyon sisteminin hassasiyetinden bağımsız kendi kendini eksenleyebilmekte ve herhangi bir diş çakışması olmadan somunun içine geçerek istenen bağlantı oluşturulabilmektedir.
FastiNorm kaynaksız perçinleme bağlantı elemanları, herhangi bir kaynak işlemi gerçekleştirmeden yüksek eksenel sıkma yükleriyle güçlü bir tork direnci sağlamak üzere geliştirilmiştir.
Montajı yapılan parçalarda herhangi bir metalurjik değişikliğe neden olmadan mekanik olarak kalıcı birleştirme oluşturur.
Kendinden diş açan bağlantı elemanları, yüksek sıyırma torku - montaj torku oranı sayesinde montaj parçaları arasında güçlü bağlantı sağlamaktadır. Montaj deliği üzerinde orijinal olarak geliştirilmiş diş geometrisine sahiptir.
Kendine özgü tasarlanan biti ile sadece bağlanma yönünde harekete izin veren ve standart bitlerle gevşetilemeyen Norm One Way bağlantı elemanları güvenlik için tasarlanmıştır. Özel soket geometrisi sayesinde montaj parçalarına daha fazla tork ve daha fazla güç iletir.
2011 yılından itibaren faaliyette olan uygulama merkezi test laboratuvarımızı, her geçen gün yeni ekipmanlarla daha da güçlendirip zenginleştirerek, bağlantı elemanı sektöründe mükemmeliyet merkezi haline getirme hedefiyle emin adımlarla ilerlemekteyiz.
Sektörde iş birliği içinde çalıştığımız, ulusal ve uluslararası firmaların, üniversitelerin, teknoloji ve Ar-Ge merkezlerinin ihtiyaçlarına yönelik; tork-açı testi, tork-kitleme yükü testi, kalıntı tork testi ve sürtünme katsayısı belirleme testi gibi farklı metriklerdeki bağlantı elemanlarının montaj koşullarındaki davranışını simüle eden testler konusunda destek vermekteyiz.
Titreşim altında çalışan bağlantı elemanlarının çevrim sayısına göre kitleme yükündeki değişimi belirlemek adına geliştirdiğimiz iki eksenli titreşim test cihazı ile bağlantı elemanlarının titreşim altındaki davranışlarını inceleyebilmekteyiz.
Uygulama merkezimizde, çevrimli yükler altında sürekli yüklemeye maruz bırakılan bağlantı elemanlarının yorulma ömürlerinin belirlenmesi amacıyla yorulma testleri gerçekleştirmekteyiz.
Hassas kesme, otomatik zımparalama/parlatma cihazlarımız, özel mikro/makro dağlayıcılarımız ve yüksek çözünürlüklü optik mikroskobumuz ile birçok malzemenin mikro yapı incelemelerini de merkezimiz bünyesinde detaylı olarak gerçekleştirmekteyiz.
Ürün kalitesi ve güvenilirliğine yönelik gerçekleştirdiğimiz karakterizasyon testlerimizle, sektörün ve iş ortaklarımızın ihtiyaçlarına çözüm oluşturmaktan ve sektördeki diğer kurum ve kuruluşlara Ar-Ge Merkezimiz bünyesinde test hizmeti vererek, çalışmalarına katkıda bulunmaktan memnuniyet duymaktayız.
Müşterilerimiz ve çözüm ortaklarımızla iş birliği halinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda, ortak tasarımcı kimliğimizle, projenin başından sonuna kadar her aşamada mühendislik hizmeti vermekteyiz. Bu kapsamda, projelere özgü analitik modeller geliştirmekte, 3 boyutlu modelleme ve sonlu elemanlar analizlerini özen ve hassasiyetle gerçekleştirmekte ve proje ihtiyacına yönelik tüm testleri Ar-Ge Merkezimiz bünyesindeki uygulama test laboratuvarımızda gerçekleştirmekteyiz.
Ayrıca, iş birliği halinde çalıştığımız müşterilerimizin ürünümüzü kullanacağı montaj hattına en uygun tasarımları belirleyerek, ürünün sorunsuz ve başarılı bir şekilde montajının gerçekleştirilmesini sağlamaktayız.